

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, Merit Royal Diamond ev sahipliğinde, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Halk Bankası sponsorluğunda Engelliler Spor Federasyonu Dayanışma Gecesi düzenlendi. Yüksek katılımla gerçekleşen etkinlikte, engelli bireylerin spor yoluyla topluma entegrasyonu ve farkındalık yaratma amacı ön plandaydı.
Geceye, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar başta olmak üzere; 2015-2016 yılları arasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Atilla Karaca, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Dursun Koç, T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mithat Tekçam, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir ve Genel Müdür Yardımcısı Ali Gürler, Merit Oteller Sosyal İşler Koordinatörü Mine Gürses, Halk Bankası KKTC Ülke Müdürü Sevda Özen, engelli sivil toplum örgüt temsilcileri, federasyona sürekli katkı sağlayan 30 firmanın direktörleri ve temsilcileri ile yardımsever vatandaşlar katıldı.
Gecede Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar, Merit Oteller Sosyal İşler Koordinatörü Mine Gürses, Halk Bankası Ülke Müdürü Sevda Özen ve Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz de konuşmalar yaparak, engellerin ancak güvenilir, dürüst ve davaya inanan sivil toplum örgütü yöneticileri ile ortadan kalkabileceğini ifade ettiler.
Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir de gecede yaptığı konuşmada, engelli bireylerin sosyal hayata ve spora katılımını teşvik eden bu gibi organizasyonlara destek vermekten gurur duyduklarını belirtti. Küçüközdemir, “Bu tür sosyal sorumluluk projelerinde her zaman yer almak, Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak topluma katkı sağlamak bizim için büyük bir mutluluktur” diyerek, bu tarz desteklerin önemini vurguladı.
Gecede Mustafa Çelik anıldı, duygusal anlar yaşandı
Etkinlikte, Engelliler Spor Federasyonu’nun kuruluşundan bugüne kadarki süreci anlatan bir video gösterimi sunuldu. Videoda, federasyonun kurucusu merhum Mustafa Çelik’in geçmişte yaptığı konuşmalar yer aldı. Çelik’in sözleri katılımcılara duygusal anlar yaşatırken, federasyonun engelli bireylere sunduğu destek ve sporun hayatları nasıl dönüştürdüğüne vurgu yapıldı.
Dans gösterileri ve farkındalık videoları izlendi
Geceye damgasını vuran etkinliklerden biri de Türkiye Tekerlekli Sandalye Dans Milli Sporcusu Yeliz Güllü’nün gerçekleştirdiği üç farklı dans gösterisi oldu. Güllü, performansıyla izleyenlerden büyük alkış aldı. Ardından, Cumhurbaşkanlığı ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı iş birliğinde hazırlanan ve görme, işitme, bedensel engelli bireylerin yer aldığı video gösterimi, gecede farkındalığı artıran anlar arasında yer aldı.
Gecenin ilerleyen saatlerinde ülkemizin sevilen sanatçılarından Niyal Öztürk, canlı performansıyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Eğlenceli müziklerle devam eden gece, teşekkür plaketi takdimi ve çeşitli hediye çekilişleriyle sona erdi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Basın Bülteni | Basın Görseli-1 | Basın Görseli-2 | Basın Görseli-3 | Basın Görseli-4 |
DİĞER HABERLER

Osman Çetintaş Anısına Düzenlenen 5. Plaj Voleybolu Turnuvası Coşkuyla Gerçekleşti
Duyuru 7.7.2025
Kuzey Kıbrıs Turkcell’in dijital cüzdan uygulaması Paycell Kıbrıs’ın ana sponsorluğunda gerçekleşen 5. Plaj Voleybolu Turnuvası, Bedi’s Beach’te renkli ve duygusal anlara sahne oldu. Spor ile teknolojiyi bir araya getiren etkinlikte katılımcılar, Paycell Kıbrıs’ın sunduğu avantajlarla buluştu.
Devamını Oku
GNÇ Kıbrıs Staj Programı Genç Yetenekleri Geleceğe Taşıyor
Duyuru 4.7.2025
Kuzey Kıbrıs Turkcell, genç yetenekleri dijital dünyaya hazırlamak amacıyla başlattığı GNÇ Kıbrıs Staj Programı ile 15 üniversite öğrencisine unutulmaz bir yaz staj deneyimi sunuyor.
Devamını Oku
Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kuzey Kıbrıs Drag ve Spor Otomobil Derneği iletişim sponsorluğu yenilendi
Duyuru 24.6.2025
Kuzey Kıbrıs Turkcell ile Kuzey Kıbrıs Drag ve Spor Otomobil Derneği (KKDSOD) arasında gerçekleşen iş birliği ile iletişim sponsorluğu kapsamındaki protokol yenilendi. Kuzey Kıbrıs Turkcell bu kapsamda üç yıldır olduğu gibi derneğin bu yıl da iletişim sponsorluğunu üstlenerek organizasyonlara des...
Devamını Oku