“Minik Adımlarla Hayata” tutundular

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Derneği’nin (SPOT) desteğiyle, "Minik Adımlarla Hayata - Akdeniz Yolcusu Kalmasın" sloganıyla sürdürülebilir çevre bilinciyle yıllardır desteklediği deniz kaplumbağaları için suya bırakma etkinliği gerçekleştirildi.

“Minik Adımlarla Hayata” tutundular

Kuzey Kıbrıs Turkcell, sürdürülebilir çevre odağındaki deniz kaplumbağaları için etkinlik düzenledi

“Minik Adımlarla Hayata” tutundular

Kuzey Kıbrıs Turkcell, Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Derneği’nin (SPOT) desteğiyle, "Minik Adımlarla Hayata - Akdeniz Yolcusu Kalmasın" sloganıyla sürdürülebilir çevre bilinciyle yıllardır desteklediği deniz kaplumbağaları için suya bırakma etkinliği gerçekleştirildi.


Kuzey Kıbrıs Turkcell yıllardır iş birliği gerçekleştirdiği Kuzey Kıbrıs Kaplumbağaları Koruma Derneği’nin (SPOT) desteğiyle, özel çevre koruma bölgesi olan Alagadi 2 Sahili'nde "Minik Adımlarla Hayata-Akdeniz Yolcusu Kalmasın" sloganıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. SOS Çocukköyü Derneği’nde bakım ve destek gören çocuklar, Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları ve çocuklarının da katıldığı etkinlikte minik deniz kaplumbağa yavruları yaşama uğurlandı.

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, Çevre Koruma Dairesi Doğal Hayat Şubesi Personeli Doç. Dr. Nazım Kaşot, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, SPOT Yönetimi Kurulu Üyeleri Damla Beton ve Robin Snape’in katıldığı etkinlik kapsamında yavru deniz kaplumbağaları akdenize uğurlandı.

SOS Çocukköyü Derneği ve Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarının çocuklarının katıldığı mandala boyama ve oyunlarla başlayan etkinlik protokol konuşmalarıyla devam etti.

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan gerçekleştirdiği konuşmada kaplumbağaların ve yaşadıkları alanların korunmasının önemine değinerek bu alanlarda insanların denize girebileceği, bölgedeki arazilerini değerlendirebilecekleri, yatırım da yapabilecekleri bir sistem oluşturulması gerektiğini savundu.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da konuşmasında deniz kaplumbağalarının KKTC turizminin gelişmesinde çok önemli bir avantaj olduğuna ve bunu iyi kullanmamız gerektiğine değindi. Çocuklarımıza bu bilinci aşılamak için çok güzel bir etkinlik düzenlendiğini belirten Orçan, “Bugün bu minik yürekler minik ayakları denizle buluşturacak ve onlara yeni bir yaşam kazandıracaklar” dedi.

Çevre Koruma Dairesi Doğal Hayat Şubesi’nden Doç. Dr. Nazım Kaşot da gerçekleştirdiği konuşmasında çevre konusunda eğitimin büyük önem taşıdığını aktardı. Çevre Koruma Dairesi olarak yıllardır SPOT’la birlikte çalışmalarını sürdürdüklerine vurgu yapan Kaşot bu konudaki emekleri için tüm katkı koyanlara teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir ise konuşmasında sürdürülebilir çevre başlığında yıllardır farkındalık amacıyla gerçekleştirdikleri bu etkinliği yine çocuklarla devam ettirdiklerini ifade etti. Dünyadaki 7 deniz kaplumbağası türünün 2'sinin KKTC sahillerinde yumurtladığını anlatan Küçüközdemir, Kuzey Kıbrıs Turkcell olarak, iletişim teknolojileri konusunda yaptıkları yatırımların yanında, çevre ve daha birçok alanda sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirilmesine kaktı sağladıklarına işaret etti. Küçüközdemir, gonuldenbagliyiz.biz dijital sosyal sorumluluk projesinde yer alan yine SPOT'un kaplumbağaların korunması ve yaşatılması için yaptığı çalışmalardan birine daha katkı koyarak balıkçıların ağlarına takılan ışık projesi hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte konuşan Kaplumbağaları Koruma Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Damla Beton, Alagadi’de ve Kuzey Kıbrıs’taki birçok kıyıda deniz kaplumbağalarının korunması için 30 yıldır çalışma yaptıklarını belirtti. Beton, 30 yıl önce Alagadi Sahilinde 40 olan yuva sayısının bu yıl 420’ye ulaşmasının mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Etkinlikte konuşmaların ardından yavru kaplumbağalar SPOT yetkili ve gönüllülerinin yönlendirmeleriyle, koruma altında denize uğurlandı.

 



Basın Bülteni Basın Görseli-1 Basın Görseli-2 Basın Görseli-3 Basın Görseli-4 Basın Görseli-5



DİĞER HABERLER

Sayfayı kaydırın