Turkcell ile “Dijital İş Ortağınız” etkinliği gerçekleşti

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, iş ortaklarının dijital dönüşüm yolunda ilerlerken işlerini dijitalleştirip daha da ilerilere taşımalarında çözümler sunduklarının altını çizdi. Kurumların üst düzey temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, Turkcell’in yönetici kadrosu tarafından dijital dönüşüm süreci ile RPA (Robotik Süreç Otomasyonu) ve Siber Güvenlik konuları ele alındı.

 Turkcell ile “Dijital İş Ortağınız” etkinliği gerçekleşti

Kuzey Kıbrıs Turkcell’in kurumsal müşterilerine yönelik düzenlediği “Dijital İş Ortağınız" etkinliğinde, dijital dönüşüm süreçleri konuşulurken aynı zamanda RPA (Robotik Süreç Otomasyonu) ve Siber Güvenlik konuları tüm yönleriyle ele alındı. Kurumların üst düzey yönetici ve temsilcilerinin katılım gösterdiği zengin içeriğe sahip etkinlikte, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir, Turkcell İş Geliştirme ve Müşteri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sadık Demirci, Turkcell Siber Güvenlik Direktörü Emin İslam Tatlı, Kuzey Kıbrıs Turkcell Sürekli İyileştirme ve İç Kontrol Müdürü Barış Güler, Turkcell Kimlik ve Erişim Yönetimi Müdürü Alper Eryılmaz, Turkcell Ofansif Güvenlik Müdürü Abdurrahman Şakar ile Turkcell Siber Savunma Merkezi Müdürü Cihan Yüceer konuşma ve sunumlarıyla yer aldı.

“Kurumlarımızın işlerini dijitalleştirip daha da ilerilere taşımalarında çözümler sunuyoruz”


“Dijital İş Ortağınız" etkinliğinde Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Murat Küçüközdemir gerçekleştirdiği açılış konuşmasında iş ortaklarının dijital dönüşüm yolunda ilerlerken işlerini dijitalleştirip daha da ilerilere taşımalarında çözümler sunduklarını aktardı. Sundukları çözümlerden bahseden Küçüközdemir sözlerine şöyle devam etti: “Pandemiyle birlikte artan mobil çalışma ve buna paralel olarak iklimi güzel ülkelere bu yüzden göç eden bir kesim mevcuttur. 12 ayının 9 ayı güneşli olan adamızda mobil çalışıp güzel adamızın nimetlerinden yararlanabilecek pek çok insan olduğuna inanıyor ve 4.5G’nin de hayatımıza girmesiyle bu adanın teknoloji adası olabileceğini düşünüyorum. Siber Güvenlik alanında ise bu alana önem veren ve siber güvenlik için yatırım yapan şirketlerin günümüz şartlarında diğer şirketlere göre önde olacağını söyleyebilirim. Bugünkü konularımızdan Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) ile de şirketimizde çalışma şekillerimizin olumlu anlamda değişti. Robotlarımız sayesinde çalışanlarımızın en çok vaktini alan raporlama gibi işleri çözümlemesiyle yüklerini azalttığımız arkadaşlarımız zamanlarını katma değeri olan işlerde çok daha verimli kullanabiliyorlar.”

 

“Djital dönüşümle birlikte bu süreçleri takip ederek ayak uydurmalıyız”

Turkcell Global Bilgi İş Geliştirme ve Müşteri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Sadık Demirci de konuşmasında dijital dönüşümün hayatımızda yol açtığı değişikliklerden kısaca bahsetti. Herkesin ama özellikle şirketlerin, kamu kurum ve kuruluşlarının bu süreçlerle dönüşümleri takip ederek ayak uydurmaları gerektiğini aktan Demirci, Turkcell ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’in gerçekleştirdiği etkinlikte yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

“Kuzey Kıbrıs’taki kamu kurumlarına ve özel şirketlere de sağlayabilecekleri katma değerlerimiz mevcut”

Turkcell Siber Güvenlik Direktörü Emin İslam Tatlı da gerçekleştirdiği konuşmasında dijital dönüşüm ile birlikte artan risklerin başında siber saldırı kaynaklı vakaların geldiğini aktardı. Tatlı başında bulunduğu, Turkcell’in mobil şebeke ve dijital servis ekosisteminin güvenliğini sağlayan Siber Güvenlik Ekibi ile etkinlikte; uçtan uca güvenlik için yapılması gereken ağ güvenliği, altyapı güvenliği, kimlik ve erişim yönetimi, güvenlik testleri, zafiyet yönetimi, siber saldırıların izlenmesi-engellenmesi ile siber tehdit istihbaratı başlıklarındaki tecrübelerin aktarılacağına değindi. Bu servisleri Türkiye’de kurumsal müşterilere de sunduklarını belirten Tatlı, Kuzey Kıbrıs’taki kamu kurumlarına ve özel şirketlere de sağlayabilecekleri katma değerler olduğunun altını çizdi.

 

“Robotik Süreç Otomasyonu rutin işleri aktardığımız dijital bir çalışandır”

Etkinlikte ilk sunumu gerçekleştiren Kuzey Kıbrıs Turkcell Sürekli İyileştirme ve İç Kontrol Müdürü Barış Güler RPA (Robotic Process Automation) yani Robotik Süreç Otomasyonu’nu anlattı. Güler, RPA yazılım robotları tanımını, “Hayatımıza giren, bir çalışan gibi uygulama ve programlara erişebilen, dijital ortamda olan verileri okuyup işleyebilen, analiz edip sonucu raporlayabilen yeni bir teknoloji” şeklinde yaptı. Güler süreci söyle anlattı: “Robotik Süreç Otomasyonu teknolojisinde robotlar, rutin işleri ‘insansız’ bir şekilde yaparlar ve bu robotlar 7 gün 24 saat hizmet veren ‘dijital çalışanlar’ olarak da nitelendirilebilirler. Rutin işlerin robot kullanıcılara yaptırılmasıyla birlikte çalışanlar katma değer yaratan işlerine odaklanabilir, eforlarını bu işlere aktarabilirler. RPA robotları örneğin e- postalarınızı okuyabilir, varsa e-postadaki ekli dosyaları açabilir, bunları düzenleyip arşivleyebilir, dosyalar arasında bilgi aktarımı yapabilir, bilgi girişi ve hesaplamalar yapabilir; fatura tutarı doğrulaması yaparak fatura düzenleyebilir, izin verilen uygulamalara girerek verilen görevleri hatasız bir şekilde tamamlayıp sistemden çıkış yaparak bu ve benzeri süreçleri yönetebilirler. Turkcell Global Bilgi ile bu uygulama ve süreçleri Kuzey Kıbrıs Turkcell’e kazandırdık, müşterilerimize de kazandırmak için heyecanlıyız.”

 

“Kurumlar için oluşturulması gereken vazgeçilmez altyapıların başında geliyor”

Turkcell Kimlik ve Erişim Yönetimi Müdürü Alper Eryılmaz da kimlik ve erişim yönetimi ile ilgili gerçekleştirdiği sunumunda dijitalleşmenin, şirketlerin hız ve verimlilik elde etmelerinde önemli bir dönüşüm olduğunu ve bunun değişen ve sürekli gelişen teknolojinin yardımıyla daha hızlı gerçekleştiğini aktardı. Eryılmaz sunumunda şunları kaydetti: “Dijitalleşme sürecinde pandeminin de etkisiyle son dönemde birçok şirketin ihtiyacı olan çalışanların istedikleri yerden, herhangi bir zaman diliminde ve istedikleri cihaz üzerinden sistemlere erişim sağlayarak çalışabilmesi son derece önem taşımaktadır. Uzaktan erişilmelerin beraberinde getirdiği en büyük tehlikelerden birisi olan bilgilerin güvenliğin ve gizliliğin korunması kritiktir. Kullanıcıların kimlik ve yetkilendirmeleri, ayrıcalıklı hesapların yaşam döngüsünün yönetilmesi ve erişimlerin hatasız yapılması için ‘Kimlik ve Erişim Yönetimi’nin kusursuz sağlanması gerekmekte ve kurumlar için oluşturulması gereken vazgeçilmez altyapıların başında gelmektedir.”

“Ofansif Güvenlik Yaklaşımı, kuruluşları siber güvenliğin değişken dünyasına uyarlamanın en etkili yoludur”

Turkcell Ofansif Güvenlik Müdürü Abdurrahman Şakar da sunumunda Siber Güvenlik Zafiyeti, Ofansif Güvenlik Yaklaşımı, Sızma Testi Hizmeti, Kırmızı Takım Hizmeti, Atak Yüzey Analizi konu başlıklarında aktardığı sunumunda şunlara değindi: “ Siber Güvenlik Zafiyeti, elektronik bir sistemde tespit edilen arka kapılar, saldırılara açık olan zayıflıklar ve benzeri hatalar olarak tanımlanır. Siber saldırganlar, sürekli olarak sisteminizde hatalar, açıklar veya zafiyetler arar. Günümüzde internete açık sistemlerde yer alan zafiyetlerin tespiti, gelişmiş arama motorları yardımıyla saatler içerisinde tamamlanmaktadır. Tespit edilen hatalardan faydalanan siber saldırganlar bu zafiyetler sayesinde sistemlerinize erişerek fidye talep edebilir, verilerinizi silebilir veya bir siber suç ile sizi karşı karşıya bırakabilirler. Ofansif Güvenlik Yaklaşımı, kuruluşları siber güvenliğin değişken dünyasına uyarlamanın en etkili yoludur. Altyapınızdaki güvenlik açıklarının tüm yönleriyle ortaya çıkarılması ve siber saldırganların bunları istismar etme, hasara neden olma şansını elde etmeden önce kapatılmasını hedefler. Turkcell Offensive Security ekibi olarak müşterilerimize Sızma Testleri, Kırmızı Takım çalışmaları, Zafiyet Taramaları, Atak Yüzey Analizleri hizmetlerini uzman kadromuz ile sunmaktayız.”

“Turkcell olarak siber savunmada güçlü ekiplerimiz ve hizmetlerimiz mevcut”

Turkcell Siber Savunma Merkezi Müdürü Cihan Yüceer de sunumunda ‘Güvenlik Operasyon Merkezi’ olarak sundukları hizmetleri aktararak bu hizmetlerle müşterilere neler sunduklarına değindi. Yüceer sisteme düşen alarmların 7/24 takibi ve analizinin yapılarak olası tehditler için çözüm önerileri ile birlikte raporlamaların yapıldığını aktardı. Yüceer sunumuna şöyle devam etti: “Sunduğumuz hizmetlerle müşterilerimizin güvenlik altyapısındaki bileşenlerin birbirleri ile entegre edilerek uyum içinde çalışmasını, otomasyon yeteneği ile güvenlik profesyonellerinizin manuel yapacağı işlemleri hızlı ve hatasız yapmasını, aksiyon alma yeteneği ile siber vakalara karşı güvenlik bileşenleriniz üzerinde anlık aksiyonlar alınmasını sağlıyoruz. Müşterilerimizin bir siber vaka yaşamış olması durumunda, sunduğumuz bir başka hizmetle, ilgili vakanın incelenmesi, tanımlanması ve aksiyon planlarının belirlenmesini uçtan uca yönetiyoruz. Bunun yanında Dijital Güvenlik Servisi ile güvenli olmayan oltalama, dolandırıcılık, zararlı içeriğe sahip internet sitelerine erişilmeye çalışıldığında engelliyoruz, araştırıyor gerekli bilgileri kurumsal müşterilerimizle paylaşıyoruz. Turkcell olarak siber savunmada güçlü ekiplerimiz ve hizmetlerimiz mevcut.”

 



Basın Bülteni Basın Görseli-1 Basın Görseli-2 Basın Görseli-3 Basın Görseli-4



DİĞER HABERLER

Sayfayı kaydırın